Коронавірус: профілактика та запобігання

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що поки потенціал передачі і способи передачі нового вірусу 2019 nCoV залишаються незрозумілими. Тому потрібно знизити загальний ризик виникнення ГРВІ під час подорожі в райони, де були зафіксовані випадки захворювання.

Для зменшення ризику коронавірус, МОЗ рекомендує:

Ретельно і часто мити руки з водою і милом або витирати їх антисептичними засобами для рук (серветки, спреї, гелі – прим. Ред.) З вмістом спирту. Руки слід мити перед прийняттям їжі; після контакту з тваринами; після відходу за хворими; після гігієнічних процедур; до, під час і після приготування їжі; після кашлю або чхання.
Прикривати рот і ніс при кашлі або чханні носовою хусткою або зігнутим ліктем;
Уникати тісного контакту з будь-якою людиною з симптомами застуди або грипу;
Добре проварювати м’ясо і яйця перед вживанням в їжу;
Уникати незахищених контактів з дикими тваринами і домашньою худобою, ретельно мити руки після таких контактів. Звернутися до лікаря у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань під час перебування в країні ризику (Китаї, державах Південно-Східної Азії) або після недавньої подорожі, надавши лікаря інформацію про маршрут своєї поїздки.

Напишіть відгук

Увійти за допомогою: 

Ваша пошта не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *